İçeriğe geç

Samsunun Toplam Kaç Ilçesi Var

Samsun ilinin kaç tane ilçesi var?

Samsun ilinin 4 merkez ilçesi de dahil olmak üzere 17 ilçesi vardır. Merkezde yaklaşık 850.000 kişi yaşamaktadır. Samsun’un kasaba ve köylerinde yaklaşık 412 kişi yaşamaktadır.

Samsun’un en büyük ilçesi hangi ilçedir?

Samsun’un nüfusu 2016 yılında bir önceki yıla göre 16,43 kişi artarak 1 milyon 295 bin 927 kişiye ulaştı. 1.295 bin 927 nüfusa sahip Samsun ilinin en büyük ilçesi olan ve aynı zamanda 81 il ile Türkiye’nin birçok ilinden daha fazla nüfusa sahip olan ilçemiz İlkadım’ın nüfusu 325’e yükseldi.

Samsun en büyük kaçıncı il?

Merkezi Samsun olan Samsun’un 17 ilçesi ve 1.247 mahallesi var, bunların 1.377’si ilçe merkezinde bulunuyor.

Samsun’un eski adı nedir?

Türk orduları döneminde Samsun, Danişmendliler tarafından kuşatıldıysa da alınamadı. Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.

Samsun’un kaç tane köyü var?

Samsun ilinin 18 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 23 belde ve 942 köy, 6360 sayılı On Dört İl ve Yirmi Yedi İlçede Metropoliten Bölge Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile büyükşehir statüsüne dönüştürülmüştür.

Atakum ne zaman ilçe oldu?

1 Temmuz 2008 tarihinde Atakum, Atakent, Kurupelit, Altınkum, Çatalçam ve Taflan ilçelerinin birleştirilmesiyle “Atakum” ismiyle ilçe kurulmuştur.

Samsun’un en meşhur yeri neresidir?

Samsun’da doğal güzellikler açısından Şahinkaya Kanyonu birinci sırada yer alıyorsa, Nebiyan Dağı ikinci sırada yer alıyor. Ancak Nebiyan Dağı’na giden arkadaşlar, güzel manzaranın tadını çıkarmak için halkın Sivri dediği dağın tepesine tırmanmak zorunda kalıyor.

Bafra mı büyük çarşamba mı?

Çarşamba, hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu bakımından Samsun’un ikinci büyük ilçesidir. Çarşamba, Bafra ilçesi gibi Yeşilırmak’ın biriktirdiği tortul bir ovadır.

Çarşamba nerenin ilçesidir?

138.

Türkiye’nin en küçük şehri neresi?

Yalova, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olup, 105 km uzunluğuyla denize en uzun kıyı şeridine sahip turizm illerinden biridir.

Türkiye’de ne kadar Samsunlu var?

TÜİK’in açıkladığı sonuçlara göre Samsun’un nüfusu bir önceki yıla göre 22 bin 726 kişi artarak 1 milyon 335 bin 716 oldu.

Samsun’da en çok ne üretiliyor?

Samsun lahana, taze fasulye, turp ve biber üretiminde 1., biber üretiminde ise 2. sırada yer aldı. Samsun’da en çok yetiştirilen ürünler biber, taze fasulye, lahana, pırasa, domates, karpuz, kavun, patlıcan, marul, ıspanak ve karnabahar gibi sebzelerdir.

Samsunluların kökeni nereye dayanıyor?

Yerleşim tarihi M.Ö. 60’lara kadar uzanıyor.

Samsun il olmadan önce nereye bağlıydı?

Müslüman Samsun, İsfendiyaroğulları ailesinden Çelebi Mehmed tarafından savaşılmadan Osmanlı yönetimine girdi. Böylece Samsun, “Canik Sancağı” adı altında Rum eyaletinin (Sivas) bir sancağı olarak Osmanlı idari teşkilatına dahil edildi.

Samsun’un kaç ili var?

TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 17 ilçe ve belediye ve bu belediyelere bağlı toplam 1252 mahalle bulunmaktadır. Mah. Graf.

Çarşamba nerenin ilçesidir?

138.

Bafra mı büyük Çarşamba mı?

Çarşamba, hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu bakımından Samsun’un ikinci büyük ilçesidir. Çarşamba, Bafra ilçesi gibi Yeşilırmak’ın biriktirdiği tortul bir ovadır.

Samsun’un neyi meşhur yiyecek?

Tarımın yoğun olduğu Samsun’da sebze yemekleri sıklıkla tercih ediliyor. Fasulye diblesi, köz salatalık, kara lahana dolması, mısır çorbası, keşkek, tirit, kapalı kıymalı pide ve kıvratma gibi lezzetler Samsun’un en çok sevilen yemekleri arasında yer alıyor.

Çorum’un kaç ilçesi var?

TÜİK’in 4 Şubat 2021 tarihli verilerine göre; merkez ilçe dahil 14 ilçe, 16 belediye, bu belediyelere bağlı 126 mahalle ve 759 köy bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir