Giresun Görele’de deniz var mı?
Görele’de denize girilecek yerler arıyorsanız Deliklitaş Plajı tam size göre. Çeşitli doğa olayları nedeniyle denizin hemen yanında bir kaya delinmiş ve ortaya inanılmaz bir görüntü çıkmış. Oldukça fotoğrafik olan Deliklitaş Plajı sosyal medyada da oldukça ilgi görüyor.
Giresun’da deniz var mı?
Giresun şehrinin doğu ve batısındaki kıyılar kilometrelerce uzunlukta doğal plajlardır. Şehir merkezine yaklaşık 5 km. Giresun’un başlıca plajları Giresun, belediye, polis ve jandarma plajlarıdır ki bunlar biraz uzaktadır.
Görele hangi ile bağlı?
İlçemiz kuzey yarım kürede, orta kuşakta, Asya kıtasının batısında, Anadolu yarımadasının kuzeydoğu kesiminde ve bağlı bulunduğu Giresun ilinin kuzeydoğu kesiminde yer almaktadır.
Görele Rum mu?
Görele’nin Rum nüfusu Lozan Antlaşması’ndan sonra nüfus mübadelesiyle burayı terk etti. 1869’da Görele’de tüfek çakmakları, karakulak bıçakları ve makaslar üretilerek çevre kasaba ve ilçelere satıldı.
Görele laz mı?
Nüfusun çoğunluğunu Türkmen/Çepniler oluşturmaktadır.
Giresun’un denize kıyısı var mı?
Giresun, Karadeniz bölgesinin doğusunda fındıklarıyla bilinen bir ildir. Kirazların buradan tüm dünyaya yayıldığına inanılmaktadır. Karadeniz’e kıyısı olan Giresun, doğudan batıya Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu illeriyle çevrilidir.
Giresun’da denize girmek yasak mı?
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti imzasıyla yayımlanan 3 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/01 sayılı Valilik Genel Kararnamesi ile Giresun ilinde yüzmeye izin verilen yerler belirlendi. Bu kararnameye göre, sadece belirlenmiş plajlarda ve yüzme alanlarında yüzmeye izin veriliyor.
Trabzon’da deniz var mı?
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yoroz beldesinde bulunan Yoroz Plajı, ince kumu ve berrak deniziyle Sağlık Bakanlığı tarafından tanınan Trabzon’un plajları arasında yer alıyor.
Küçük Çay Plajı nerededir?
Küçükçay Plajı Giresun’un Tirebolu ilçesinde yer almaktadır. Şehirden 10 km uzaklıkta ücretsiz kullanabileceğiniz halk plajlarından biridir. Plajın kıyısı kumdur. Ziyaretçilerin kullanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, restoran ve plajlar bulunmaktadır.
Görele’nin neyi meşhur?
Görele dediğimizde aklımıza hemen pide gelir. Karadeniz pidesinin kendine has mayası ve kıvamı bu bölgede en lezzetli örnekleri sunar. Eğer Antep veya Hatay mutfağında pideyi denediyseniz ve sevdiyseniz Görele pidesi size biraz farklı gelebilir. Baştan uyarmakta fayda var.
Görele çepni mi?
Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yerleşmiş bir Türk boyu olan Çepniler, bugün Doğu Karadeniz’de Şalpazarı – Ağasar, Görele, Eynesil, Tirebolu’da yaşamaktadır; Ege Bölgesi’nde Balıkesir, Aydın, Manisa ve İzmir bölgelerinde; Akdeniz’de Adana civarında; Orta Anadolu’da Sivas civarında; Marmara’da, İzmit çevresinde, Bursa’da ve Bolu çevresinde…
Görele türkçe ne demek?
Görele ismi, bugünkü Eynesil kentinin çıkışında, “Görele Burnu” olarak adlandırılan, antik çağda kalıntıları bulunan “Coralla/Koralla” kentinden gelmektedir.
Görele soyu nereden gelir?
Görele eskiden Eynesil ilçesinin çıkışında Görele Burnu mevkiinde küçük kale kalıntılarının bulunduğu yerde bulunuyordu. Eski Görele müreffeh ve müstahkem bir kale iken yaşanan olaylar nedeniyle bakımsız kalmış ve kalan halk 1811’den itibaren antik çağlarda Philocalea olarak adlandırılan şimdiki Görele’ye yerleşmiştir.
Giresun Görele hangi Türk boyu?
XV. 19. yüzyıl kadastro defterlerinde Çepnilere ait 44 yer adı tespit eden Faruk Sümer’e göre Trabzon bölgesindeki Giresun, Görele, Tirebolu, Vakfıkebir ve Kürtün yerleşim yerleri Çepni’dir.
En çok Rum hangi ilde?
Günümüzde Anadolu’da yaşayan Rum kökenli aileler Trabzon’un Of bölgesinde yoğunlaşmıştır.
Giresun Jandarma Plajına Kimler Girebilir?
Jandarma Plajı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına özel bir plajdır. Giriş kartla yapılır, bu nedenle herkese açık değildir. Asker iseniz, Giresun’daki Jandarma Plajı’nda yüzebilirsiniz.
Eğrice Plajı nerededir?
Egrice Plajı, Karadeniz’de yer almakta olup Giresun bölgesindeki 20 plaj arasında 12. sırada yer almaktadır.
Giresun Görele’de Alevi var mı?
Aleviliği seçen Türkmen kabilelerinden biridir. Eski bir Çepni yerleşim yeri olan Görele’nin eski adı Eleviye’dir. Günümüzde Karadeniz Çepnilerinin önemli bir kısmı Sünnidir. Çepni halkı Trabzon, Ordu ve Giresun’dan başlayarak bu bölgeye ve çevresine yerleşmiştir.
Görele Deliklitaş nerede?
📍Deliklitaş Plajı ve Deliklitaş, Görele, Giresun. 🏊Doğu Karadeniz bölgemizde Giresun ilinin şirin bir ilçesi olan Görele’nin Karaburun ilçesi kıyısında bulunan doğal bir plajdır. 🏊Bu şirin plajı meşhur yapan şey ise şüphesiz ki hakkında hikayeler anlatılan Deliktaş’tır.