Öbür dünyada ne oluyor?
İslami bir terim olarak “ölümden sonraki hayat”, “ölümden sonraki hayat” anlamında kullanılır. Buna göre, dünya canlıların yaşadığı ilk alemdir ve ahiret son alemdir. Eğer bunu inkar ederse, derin bir yanılgıya düşmüş olur.
Dünyanın 1 günü ahiretin kaç günü?
Hadislere göre, dünyanın ve kıyametin ömrü Malik’tendir. Allah Resulünün şöyle dediğini söyledi: “Dünyanın ömrü ahirette yedi gündür.” Allah şöyle buyurdu: “Rabbinizin katında bir gün, sizin saydığınıza göre bin yıl gibidir.”
Öbür dünyada yaşımız kaç olacak?
Bu konudaki hadise göre, cennet ehli otuz üç yaşında cennete gireceklerdir. İbn Kayyim -Allah ona rahmet etsin- bu yaş hakkında şunları söylemiştir: “Bu yaşta (otuz üç yıl) şüphesiz çok hikmet görülür. Çünkü bu yaş, kişinin yolun lezzetlerini en iyi tadabileceği yaştır.”
Öbür dünyada herkes birbirini tanıyacak mı?
Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennetteyseler cennette beraber olacaklar, cehennemdeyseler cehennemde beraber olacaklar. Kaş aldırıp saç ektirmek günah mıdır? Saç ektirmenin veya kaş aldırmanın bir sakıncası yoktur. Burun estetiğinde ise burunda çok çirkinlik varsa düzeltilmesinde bir sakınca yoktur.
13 yaşında ölen cennete gider mi?
“Sözleri itibar gören âlimler, genç yaşta ölen bir Müslümanın çocuğunun cennetlik olduğu konusunda ittifak etmişlerdir. Çünkü o çocuk dinen sorumlu değildir.” (Nevevî; “Sahih-i Müslim Tefsiri”; Cilt: 16, s. 207).
Öbür dünyada uyku var mı?
Ölümün kardeşi sayılan uykunun ahirette hiçbir anlamı olmayacaktır. Cennette uykuya gerek kalmayacaktır, çünkü ne yorgunluk ne de çaresizlik olacaktır, “Orada onlara hiçbir yorgunluk dokunmaz” ayetinin de kanıtladığı gibi.
Cennette 1 gün kaç yıldır?
Melekler ve Ruh (Cebrail) ona elli bin yıllık bir günde gelebilirler. Melekler ve Cebrail bu makamların her birine elli bin yıllık bir günde ulaşırlar. O, meleklerin ve Ruh’un elli bin yıllık bir günde yükseldiği Allah’tır.
Kıyamet Kur’an’da nasıl geçer?
Kur’an-ı Kerim’de kıyametin kopacağı haber verilmektedir: gâşiye (her şeyi kuşatan ve kuşatan şey), hakka (mutlaka gerçekleşecek olan şey), kari’a (insanları dehşetle vuran şey), en-nebeü’l-azîm (büyük haber), saat, sâhha (sağır edici gürültü), et-tâmmetü’l-kübrâ (her şeyi saran büyük felaket), vâkıa (mutlaka gerçekleşecek olan şey) vb.
Kurana göre insan ömrü ne kadardır?
Bu anlamda Hz. Peygamber şöyle demiştir: “Allah, bir kişinin ömrünü altmış yaşına gelinceye kadar erteler ki, ona hiçbir mazeret kalmasın.” Yine Hz. Peygamber şöyle demiştir: “Ümmetimin ömrü altmış ile yetmiş yıl arasındadır.
Ahirette cinsellik var mı?
Bu sorunun cevabı açıkça “hayır”dır. Yani Kuran’da ahiretteki cinsel yaşam hakkında hiçbir ayrıntı yoktur, var olup olmadığına dair de net bir ifade yoktur.
Cennette insanların boyu ne kadar olacak?
“Cennete girecek olan herkes, altmış zira uzunluğunda olan Adem suretinde girecektir…” şeklinde ayrıntılı olarak ifade edilmiştir (Ahmed b. Hanbel, 2001, XIII, s. 504; Müslim, 1992, Cenne, 28; Bağavi, 1983, XII, s. 254).
Cennette kadınlar kaç yaşında olacağız?
Müfessirler, cennet ehli erkeklerin yaşının 33 olacağı konusunda hemen hemen ittifak etmişlerdir; ancak kadınların yaşı, Nebe suresinin 33. ayetindeki tariften dolayı ihtilaf konusu olmuştur (kevâiŅbe etrâbâ: memeleri tomurcuklanmış kızlar)61.
Öbür dünyada ailemiz olacak mı?
Cenneti fethedenler için Kuran, aileleriyle birlikte orada olacakları müjdesini verir. Birçok ayette ifade edilen bu müjde için tek şart, ailenin her üyesinin buna inanması ve iyi işler yapmasıdır. Bu nedenle, cennete girmenin ön koşulu imandır ve herkes kendi çabasıyla cenneti kazanmalıdır.
Ölünce bizi kim karşılayacak?
MUNKER ve NEKİR. Ölümden sonra insanları sorgulaması gereken iki melek. Tanrı’nın emirlerine tamamen uyan iyi ruhani varlıklar için kullanılan isim.
Ahirette insanlar nasıl çağırılır?
(Hatırla) O gün, her sınıftan insanı imamlarıyla birlikte çağıracağız. O gün, kimin sağ elinden kitap verilirse, ona hiçbir haksızlık yapılmadan onu okuyacaktır. O gün, her sınıftan insanı imamlarıyla birlikte çağıracağız.
Ölüler öbür dünyada ne yapar?
Bu iki kaynakta, aradaki dünyadaki insanlar, ölen kişiden geride kalan yakınları hakkında bilgi alır, onlarla konuşur ve görüşürler. Onların iyi işlerine sevinirler ve kötü işlerinin haberine büyük bir üzüntü duyarlar. Aynı amelleri yapan insanlar bir araya gelirler.
Cennete gittikten sonra ne olacak?
Dünya ve gökyüzünün şekli değişir ve yargı dünyası yaratılır. Herkesin hesap vereceği ve cennete ve cehenneme gideceği Kıyamet Günü’nde ölümden sonra sonsuz yaşam başlar. Cehennemdekilerden bazıları günahlarının cezasını çekecek ve cennete gidecektir. Allah’a inanmayan ve O’na ortak koşanlar sonsuza dek cehennemde kalacaktır.
Öldükten sonra sırasıyla neler olacak?
Ahiret; Kabir hayatı (Berzah), Kıyamet, Ba’s (Yeniden Diriliş), Kıyamet ve Hesap, Defterlerin Dağıtılması, Muhasebe, Bilanço, Sırat, Şefaat, Cennet ve Cehennem gibi dönemleri içine alır. İnsan ölünce ruh bedeninden ayrılır, ancak kabir hayatıyla ruh tekrar bedene kavuşur.
İslama göre ölünce ne olur?
Kendisi. Ölümden sonra diriliş, ilahi dinlerde inancın temellerinden biridir. İslam’ın kitabı olan Kur’an-ı Kerim’de, insanın kesinlikle diriltileceği açıkça belirtilmiştir. Yaşarken ölen bir varlık olmasının yanı sıra, ister demire ister başka bir varlığa dönüşsün, dirilişi kaçınılmazdır.