Osmanlı dönemi nüfus kayıtlarına nasıl ulaşılır?
Bu defterlere Ankara’daki Cumhuriyet Arşivleri Araştırma Salonu’ndaki Devlet Arşivleri’nde ve İstanbul’daki Osmanlı Arşivleri Araştırma Salonu’nda ulaşabilir ve buraya gelerek araştırmanızı kendiniz yapabilirsiniz. Ancak kişi araştırmayı kendisi yapar.
Osmanlı nüfus arşivine nasıl ulaşabilirim?
1. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanlığına nasıl ulaşabilirim? Başkanlığımıza doğrudan posta yoluyla veya CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) aracılığıyla elektronik olarak başvuruda bulunabilirsiniz.
Osmanlı arşivlerine nereden ulaşılır?
Osmanlı Arşivlerine erişim web sitesi veya e-devlet üzerinden yapılır. Devlet arşivlerine erişmek için BETSİS belge tarama sistemine kayıt olmanız ve üye olmanız gerekir. Arşiv kamu hizmeti olarak halka açıktır.
Osmanlı arşivleri nerede saklanıyor?
Osmanlı İmparatorluğu’ndan bize miras kalan en zengin ve değerli arşiv malzemesi Devlet Arşivleri Başkanlığı’na bağlı Osmanlı Arşiv Kompleksi’nde bulunmaktadır.
En eski soy ağacına nasıl ulaşılır?
Soru: Soyağacı araştırmasını nasıl yapabilirim? Cevap: Soyağacı araştırmasıyla ilgili bilgi ve belgeler arşivlerimizde bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili bilgileri İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veya sizden sorumlu nüfus idaresinden alabilirsiniz.
Eski doğum belgesine nasıl ulaşılır?
Arşivden kayıtlar, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 9. maddesi gereğince yetkili nüfus müdürlükleri ve mahkemelerin talebi üzerine çıkarılabilmektedir. Vatandaşlarımız arşivimize başvurduklarında kendilerine yazılı olarak bilgi verilmekte ancak kendilerine herhangi bir belge gönderilmemektedir.
Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?
Aileden gerekli bilgiler alındıktan ve soyağacı araştırması ile bilgi edinildikten sonra arşiv sorgulamaları kullanılarak daha da geriye doğru araştırma yapmak mümkündür.
Dedemin dedesini nasıl öğrenirim?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün “Aile Ağacı Sorgulama” servisinden elektronik yönetim kapsamında veya www..tr adresindeki “Hizmetler/Elektronik Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.
Tahrir defteri nerede bulunur?
Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, ekonomik, idari, sosyal ve kültürel yapısını araştırmak için temel kaynak ve belgeler olan Tahrir Sicilleri, ülkemizde çoğunluğu Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nda muhafaza edilmektedir.
Osmanlı arşivlerine kimler girebilir?
Dileyen herkes Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait orijinal belgelere ücretsiz olarak ulaşabiliyor.
Osmanlı kayıtları nerede?
Arşiv artık resmen “Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivleri” olarak adlandırılıyor ve Devlet Arşivleri Başkanlığı’na bağlı. Arşivin tutulduğu kompleks, İstanbul’un Kağıthane semtinde yer alıyor ve Osmanlı Arşivleri Kompleksi olarak adlandırılıyor. Arşivin nadir belgelerinden biri.
E-devletten arşive nasıl girilir?
Bu ekranda kullanıcı kodunuz ve şifrenizle İnteraktif Vergi Dairesi Uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Uygulamanın Bilgilerim/Kaydım bölümüne giriş yaparak İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodunuza ulaşabilirsiniz. 2) “Giriş” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapın.
Osmanlı arşivi hangi günler açık?
-Osmanlı Arşivleri’nden haftanın altı günü belge istenebilir. Belgeler Pazartesi’den Cuma’ya 09:00 – 18:00 saatleri arasında istenebilir. Cumartesi günleri ise bu süre 09:00 – 16:00 saatleri arasındadır.
Osmanlı’da nüfus kayıtları ne zaman başladı?
1827’de başlayan İstanbul nüfus sayımı 1830’da yedi sayımla tamamlandı. 1831’de II. Mahmud, Anadolu ve Rumeli valilerine Osmanlı İmparatorluğu sınırları içindeki nüfusu belirlemek için nüfus sayımı yapmalarını emretti.
Kağıthane Osmanlı arşivi nasıl gidilir?
Osmanlı Arşivleri (Kağıthane) durağına toplu taşıma ile nasıl gidilir. Otobüs: 41ST, 50C, 50D, 50S, TM3. Metro: M7. Minibüs/Dolmuş: TOPKAPI – SEYRANTEPE, ŞIŞLI-ALIBEYKÖY PROJE BLOKLARI.
Eski nüfus cüzdanı bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
e-Devlet Kapısı’ndaki ‘Kimlik Bilgilerim’ bölümündeki bilgileriniz hatalı ise açılan sayfadaki ‘Bilgilerimi Güncelle’ butonunu kullanarak e-Devlet Kapısı’ndaki bilgilerinizi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle karşılaştırabilirsiniz.
Osmanlı’da nüfus kayıtları ne zaman başladı?
1827’de başlayan İstanbul nüfus sayımı 1830’da yedi sayımla tamamlandı. 1831’de II. Mahmud, Anadolu ve Rumeli valilerine Osmanlı İmparatorluğu sınırları içindeki nüfusu belirlemek için nüfus sayımı yapmalarını emretti.
Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?
Aileden gerekli bilgiler alındıktan ve soyağacı görüşmesinden bilgi edinildikten sonra geriye gidilerek arşivlere başvurulabilir.
Nüfus kayıtlarına nasıl ulaşabilirim?
Nüfus kayıt örneğinizin resmi geçerli barkodlu örneğini T.C. e-devlet kapınızdan alabilirsiniz. Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi kullanarak erişebilirsiniz.